Nieuw: Running socks nu € 39,95

Geplaatst op

Nieuw in ons assortiment: RUNNING Socks van Sigvaris.

Een mooie sport compressiekous. Tijdens het sporten zorgen de Sigvaris- sportcompressiekousen door gecontroleerd degressief drukverloop vanaf het onderbeen tot voorbij de kuit waardoor de bloedstroom versneld en de kuitpomp optimaal ondersteund wordt. Hierdoor worden metabolische stoffen (zoals lactaten) sneller afgevoerd en de spiervezels van meer zuurstof voorzien. Verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en grijs.

  • Langere prestatieduur
  • Minder spierkrampen
  • Minder vibratie op de banden
  • Minder verzuren van de spieren
Arterieel:
Door de compressie wordt de bloedstroom versneld, waardoor de spieren beter worden doorbloed. Een verbeterde bloedtoevoer heeft een positieve uitwerking op de zuurstofvoorziening van de spieren, waardoor het prestatiepotentieel wordt verhoogd. Dit leidt tot een verbeterde spierprestatie en langere prestatieduur.
Veneus:
De kousen zorgen voor een nauwkeurig afgestemde druk op het been. Vanaf maximale druk in het enkelgebied neemt de druk gecontroleerd tot boven de kuit af. Hierdoor wordt de terugstroming van het bloed versneld en de afvoer van metabolische stoffen (b.v. lactaten) uit de spier verbeterd. Dit leidt tot minder spierpijn en een snellere regeneratie.
Musculair:
Door de spierondersteuning worden de spieren gestimuleerd en gestabiliseerd. Deze activering levert twee voordelen op: minder vibratie op de banden. Met name in het gebied van de achillespees wordt de slijtage verminderd, terwijl chronische ontstekingsklachten kunnen worden verlicht. Minder microblessures: het aantal spiervezelscheuren wordt significant verminderd, waardoor de prestatieduur van de spier toeneemt. Hierdoor ontstaan minder spierblessures, spierpijn en krampen.

 

Terug naar het overzicht