Bij Beter Lopen kunt u ook terecht voor fysiotherapie behandelingen. Fysiotherapie Deventer biedt bij Beter Lopen de volgende behandelingen aan, naast de reguliere fysiotherapie:
Echografie
Wat is echografie?
Echografie wordt ook wel MSU (Musculo Sketelal Ultrasound) genoemd. Bij een echografie wordt gebruik gemaakt van hoog frequente geluidsgolven. Deze golven gaan het lichaam in en weerkaatsen op de verschillende weefsels in ons lichaam. Elk weefsel heeft zijn eigen weerkaatsing. De verschillende weefsels zijn af te lezen op ons echografie apparaat. Wij kunnen door weerkaatsing zien of er iets met het weefsel aan de hand is. De volgende weefsels zijn te zien: pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten, bindweefsel zenuwen en gewrichten. Bij Fysiotherapie Deventer zijn wij in staat om deze weefsels te beoordelen en te behandelen.
Waarom Echografie?
Bij Fysiotherapie Deventer heeft echografie als doel om patiënten visueel inzicht te geven in hun klachten. De klachten kunnen wij in beeld brengen doormiddel van het echoapparaat en aan de hand van het beeld een indicatie geven van het herstelproces. Daardoor kan er gerichter en efficiënter een behandelplan worden opgesteld. Door regelmatig tijdens de revalidatie opnieuw een echografie te maken kunnen we u laten zien hoe de klachten herstellen. De vooruitgang kan de gemeten worden aan de hand van de verschillende echografische beelden.
Welke diagnoses kunnen gesteld worden?
– Slijmbeursontstekingen
– spierscheuringen/
– verrekkingen
– kalkafzettingen in spieren/pezen
– cystes (bv Bakercyste bij meniscus laesie)
– peesontstekingen
Shockwave
Wat is Shockwave?
Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees en hielspoor.
Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.
Hoe ziet een shockwave behandeling eruit?
Allereerst wordt op basis van een gesprek en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door de behandelaar gelokaliseerd. In een groot aantal gevallen wordt aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Verder, nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen.
Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna wordt het shockwave behandelpistool op de huid geplaatst en worden de shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen.
De behandeling duurt zo’n 5-10 minuten per sessie. De sessie wordt altijd gecombineerd met fysiotherapeutische handelingen.
De behandeling wordt eenmaal of tweemaal per week gegeven.
Heeft u één van deze klachten?
- Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting
- Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
- Pijn net onder de knieschijf
- Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
- Hielpijn (hielspoor), pijn onder de voet
- Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)
- Andere vormen van tendinitis
Voordelen van Shockwave.
- Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.
- Kortdurende behandeling (5 tot 10 minuten per sessie).
- Uitstekend therapiesucces na gemiddeld 4 tot 5 behandelingen.
- Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen.
- Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit na enkele dagen.
- Weinig bijwerkingen. Wel kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.
- Goede resultaten i.c.m. Dry Needling
Dry needling
Wat is Dry needling?
Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode. De methode is overgekomen uit de Verenigde Staten en wordt daar al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt die op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ´droge´ (dry) acupunctuurnaald – er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.
Dry needling behandeling
De behandeling bestaat uit het vinden en aanprikken van triggerpoints. Via dit gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen.
Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u makkelijker en met minder pijn bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid/stijf aan maar dat is meestal van korte duur.
Dry needling wordt vooral toegepast bij:
- lage rugpijn
- sportblessures
- uitstraling in één of beide armen/benen
- tennisarm
- RSI-klachten (muisarm)
- frozen shoulder
- pijn in de billen, benen, kuiten en enkels
- nekklachten, hoofdpijn en duizeligheid
Voor Fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts.
U kunt bellen voor het maken van een afspraak: 0570 – 622171
Fysiotherapie bij Beter Lopen wordt verzorgd door Fysiotherapie Deventer